3D Printservice kosten voorbeelden

Wat kost nou een 3d print en waar moet ik rekening mee houden?

Steeds meer mensen laten modellen 3d printen. Het is een geweldige techniek: jouw digitale model wordt zomaar uitgeprint als echt object! Bij onze 3d-printservice kun je terecht voor vrijwel alle objecten die je maar kunt verzinnen. Van gepersonaliseerde sleutelhanger tot uitgebreid kunstproject, van maquette tot zeer precieze modellen voor medisch gebruik: er is heel veel mogelijk.

Gek genoeg speelt het idee dat het printen in 3d nog steeds erg duur is. Bij onze 3d printservice is dat eigenlijk helemaal niet het geval. Sowieso is het makkelijkst, goedkoopst en snelst is het om jouw modellen te laten printen door een professional. Je hoeft dan geen eigen 3d-printer aan te schaffen en te bedienen: je hoeft ons alleen je 3d-model te sturen, en wij printen je object uit en sturen het naar je op. Bij 3DMarc ben je aan het juiste adres!

Wil je weten wat het ongeveer kost om een object 3d te laten printen? We geven je graag wat 3d print service kosten voorbeelden, zodat je een idee kunt krijgen van wat er mogelijk is en wat dat ongeveer kost. 

Wat kost het om een object te laten printen?

Je zou het misschien niet denken, maar in de praktijk is het laten printen van driedimensionale objecten helemaal niet zo duur. Natuurlijk: wil je thuis 3d kunnen printen, dan moet je investeren in je eigen 3d-printer en materialen, en kost het je behoorlijk wat tijd om het hele proces onder de knie te krijgen. Maar als je een model aanlevert bij een professionele printservice, is het allemaal zo geregeld!

Hoeveel kost het om een 3d-model te laten printen? Hierboven heb je al wat 3d print service kosten voorbeelden gezien. De kosten zijn per object weer verschillend. Dat heeft niet zoveel te maken met de complexiteit van het model. Hoeveel het kost, hangt vooral af van de grootte van het te printen object en van het materiaal dat je wil gebruiken. Ook de precisie waarmee geprint wordt, maakt uit voor de uiteindelijke kosten.

Is het 3d-printen altijd goedkoper? Dat hangt er een beetje vanaf wat je wil laten printen. Om een voorbeeld te geven: als er bij jou thuis de hendel van de koelkast afbreekt, ben je waarschijnlijk goedkoper uit door het onderdeel bij te bestellen bij de winkel. Het laten printen komt dan duurder uit. 

Maar wil je een uniek object laten maken? Of heb je zelf iets ontworpen dat je nu in het ‘echt’ wilt hebben? Dan is een 3d print service een hele aantrekkelijke optie!

3D Printservice kosten voorbeelden

Voorbeelden van unieke 3D-objecten

Wat kun je zoal laten printen door onze 3D-printservice in Nederland?
We geven je een aantal voorbeelden van unieke objecten, die je alléén door ons kunt laten maken. 

Voorbeeld
Selective Laser Sintering (SLS) nylon is een bijzonder materiaal dat wordt gebruikt in 3D-printing met de SLS-technologie. Enkele opvallende materiaaleigenschappen van SLS nylon zijn:

 1. Duurzaamheid en Sterkte:
  • SLS nylon staat bekend om zijn uitstekende duurzaamheid en sterkte. Het materiaal is in staat om goed bestand te zijn tegen mechanische belastingen, wat het geschikt maakt voor functionele prototypen en eindgebruikstoepassingen.
 2. Flexibiliteit:
  • Een kenmerkende eigenschap van SLS nylon is zijn flexibiliteit. Het materiaal behoudt zijn integriteit en vorm, zelfs bij buiging en rek, waardoor het geschikt is voor onderdelen die een zekere mate van flexibiliteit vereisen.
 3. Chemische Bestendigheid:
  • SLS nylon vertoont goede weerstand tegen chemische stoffen, waardoor het geschikt is voor toepassingen waar blootstelling aan verschillende chemicaliën kan plaatsvinden.
 4. Warmtebestendigheid:
  • Het materiaal heeft redelijke warmtebestendigheid, waardoor het geschikt is voor toepassingen waar het onderhevig is aan verhoogde temperaturen. Dit maakt het ook geschikt voor toepassingen zoals spuitgietmatrijzen.
 5. Lichtgewicht:
  • SLS nylon is een lichtgewicht materiaal, wat bijdraagt aan de efficiëntie van de geprinte componenten, vooral in toepassingen waar gewichtsbesparing van belang is.
 6. Hoge Nauwkeurigheid en Fijne Details:
  • SLS nylon staat bekend om zijn vermogen om hoge resolutie en fijne details te bereiken tijdens het printproces. Dit maakt het ideaal voor het produceren van gedetailleerde prototypes en complexe geometrieën.
 7. Goede Oppervlakteafwerking:
  • Het SLS-printsysteem levert doorgaans een goede oppervlakteafwerking op, waardoor nabewerking minimaal is. Dit draagt bij aan de esthetische kwaliteit van de geprinte onderdelen.

In combinatie met de voordelen van de SLS-printtechnologie biedt SLS nylon ontwerpers en ingenieurs een veelzijdig materiaal dat geschikt is voor diverse toepassingen in sectoren variërend van productontwikkeling tot de productie van functionele eindproducten.

Om een idee te krijgen van de prijs, kun je het best kijken naar een aantal prijsvoorbeelden in onze webshop

3d print service goedkoop

Hoe werkt het 3D printen?

Een 3d-printer kan digitale modellen snel uitprinten als échte objecten. De printtechniek werkt als volgt: het model wordt opgedeeld in zeer dunne laagjes. Die worden vervolgens met vloeibaar plastic (of andere materialen) opgespoten. Door het opstapelen van die laagjes vormt zich uiteindelijk een model in 3d. Dat kan met een ongelooflijke precisie: afhankelijk van de printer tot wel 0.001mm precies.

De 3D-printtechniek werkt aan de hand van zeer kleine laagjes plastic of ander materiaal, die opgestapeld worden. 3DMarc maakt gebruik van twee soorten printers, zodat we altijd het beste resultaat kunnen garanderen:

 

 • Een FDM-printer, voor een precisie tot 0.01mm
 • Een SLA-printer, die tot op 0.001mm precies kan printen (kleinere objecten).

Door de manier waarop de techniek van het printen werkt, is er erg veel mogelijk. Van vette gadget tot animatiepoppetje op maat, van gepersonaliseerde sleutelhanger tot compleet maquette: er zijn ontzettend veel toepassingen te verzinnen. Steeds meer ontwerpers en kunstenaars gebruiken deze methode dan ook om bijzondere en complexe objecten te laten maken. Maar ook in de medische sector wordt 3d printen steeds gebruikelijker. De mate van precisie speelt daarin een grote rol.

Met uitzonderlijke precisie bouwt de 3D-printer een object op, laagje voor laagje. Het uiteindelijke resultaat is een tastbare versie van het gewenste voorwerp. Van vette gadget tot animatiepoppetje op maat, van gepersonaliseerde sleutelhanger tot compleet maquette: er zijn ontzettend veel toepassingen te verzinnen.

Welke 3d print dienst zoek jij?

Eigen 3d bestand uploaden

Upload uw bestand, maak  keuze uit de materialen    en bestel Direct.

3d ontwerp Op maat laten maken

Wij helpen jouw idee en wensen tot realiteit te maken

Co-Creatie van jouw idee en onze kennis

Samen sparren we over de praktische toepassing van jouw idee

Een offerte op maat voor jouw 3d print?

Wil je iets laten 3D-printen? Bij 3DMarc krijg je altijd een offerte op maat. Daarin wordt rekening gehouden met al jouw wensen. De belangrijkste factoren die de prijs bepalen zijn.

Lever je een kant-en-klaar 3D-bestand aan, of moet het worden aangepast of gecreëerd?

Met 3d printen is meer mogelijk dan je kan voorstellen, dus bedenk wat je wilt printen, maak tekeningen en vraag ons naar advies.

Welke kleur en welk materiaal kies je?

Alle kleuren van de regenboog zijn er, maar ook bijvoorbeeld met glitter of doorzichtig. Daarnaast is het ook belangrijk om te weten of je juist hard of zacht materiaal wilt?

Wat zijn de afmetingen van het object?

3d printers zijn bijvoorbeeld gelimiteerd in grootte, dus een formaat olifant is helaas nog niet mogelijk. 

Met welke precisie moet het object geprint worden?

Zijn details bij jouw ontwerp minder belangrijk of wil je haarfijn alle kleine groeven kunnen zien?

Heb je deze vragen concreet of advies nodig? Dan staan wij voor je klaar! 

Heb je een visie,
maar hulp nodig met het ontwerpen?

Wij helpen je graag met het ontwerpen van jouw 3d print