3d model laten maken

Om 3D-printen te kunnen uitvoeren, is een 3D-model ontwerp vereist. Er kunnen 3D-modellen gemaakt worden van bestaande producten, 2D-tekeningen, schetsen of afbeeldingen. Wanneer 3D-printen een manier is om producten of ideeën te maken maar er geen digitale bestanden beschikbaar zijn, is dit ideaal.

Van idee, naar 3D-model tot 3D print

3D-printen: het wordt steeds populairder. En dat is natuurlijk niet voor niets. Want 3d printing is is een geweldige techniek! Je gaat zo gemakkelijk van 3d model naar echt object – het is bijna magisch. Bij onze 3d-printservice kun je terecht voor vrijwel alle objecten die je maar kunt verzinnen. Van gepersonaliseerde sleutelhanger tot uitgebreid kunstproject, van maquette tot zeer precieze modellen voor medisch gebruik: er is heel veel mogelijk.

Maar om een 3d object te laten printen, heb je wel een model nodig. Weet je niet hoe dat werkt? Geen probleem: bij 3DMarc helpen we je van begin tot einde met het ontwerpen, uitwerken, en realiseren van een printbaar 3d-model. Hoe dat in zijn werk gaat leggen we hieronder uit!

Welke 3d print dienst zoek jij?

Eigen 3d bestand uploaden

Upload uw bestand, maak  keuze uit de materialen    en bestel Direct.

3d ontwerp Op maat laten maken

Wij helpen jouw idee en wensen tot realiteit te maken

Co-Creatie van jouw idee en onze kennis

Samen sparren we over de praktische toepassing van jouw idee

Hoe gaat het in zijn werk?

Een 3d-printer kan digitale modellen uitprinten als échte objecten. De printtechniek werkt als volgt: er wordt eerst een heel precies 3d model gemaakt, dat het object vormgeeft. Dat model wordt met een speciaal programma opgedeeld in zeer dunne laagjes. Aan de hand daarvan gaat de printer aan het werk. Die spuit hele dunne laagjes vloeibaar plastic (of andere materialen) op elkaar. Door het opstapelen van die laagjes vormt zich uiteindelijk een model in 3d. En dat kan met een ongelooflijke precisie: afhankelijk van de printer tot wel 0.001mm precies!

Door de manier waarop de techniek van het printen werkt, is er erg veel mogelijk. Van vette gadget tot animatiepoppetje op maat, van gepersonaliseerde sleutelhanger tot compleet maquette: er zijn ontzettend veel toepassingen te verzinnen. Steeds meer ontwerpers en kunstenaars gebruiken deze methode dan ook om bijzondere en complexe objecten te laten maken. Maar ook in de medische sector wordt 3d printen steeds gebruikelijker. De mate van precisie speelt daarin een grote rol.

Een 3D-object laten printen stappenplan

Het is heel eenvoudig om een 3D-object door ons te laten printen. Het proces ziet er als volgt uit:

Jouw creativiteit concreet gemaakt

Met 3d printen is meer mogelijk dan je kan voorstellen, dus bedenk wat je wilt printen, maak tekeningen en vraag ons naar advies.

Lever je idee / bestand aan ons

Stuur ons jouw 3d idee of bestand op en wij maken of controleren of het bestand.

Onze printers gaan draaien

Na goedkeuring doen we een laatste controle en zetten wij onze printers aan het werk. 

Afwerking en het wordt opgestuurd

Het model wordt afgewerkt en eventuele onregelmatigheden opgeschuurd. Daarna versturen wij het netjes verpakt naar jouw huis.

Wat kost het om een object te laten printen?

Wat kost het nou om jouw geweldige idee te laten printen in 3D? Dat hangt af van een aantal factoren

  • De grootte van het 3d model
  • Het materiaal
  • De print techniek
  • Eventuele aanpassingen door ons

Het printen van een 3D-model is daarom niet altijd de goedkoopste optie. Om een voorbeeld te geven: voor een vervanging van een onderdeel van een kast is het meestal goedkoper om een nieuw onderdeel te bestellen.

Maar het grote voordeel van een 3D-printer is dat je unieke objecten kunt laten printen, en ook nog eens precies op maat. Voor een uniek product is de prijs van een 3D-printer vaak veel lager, dan wat je zou betalen als je het op een andere manier zou laten maken.

3d model laten maken

Een 3d model laten ontwerpen door 3DMarc!

Om een object in drie dimensies te printen, is een model nodig. Dat is een digitaal bestand waarin in detail wordt aangegeven hoe het te maken object eruit moet komen te zien.

Je kunt als particulier zelf zo’n model maken. Er zijn allerlei speciale softwareprogramma’s die je (vaak gratis) kunt downloaden en gebruiken. Kijk maar eens op thingiverse.com of free3d.com. Maar heb je daar geen tijd voor, of heb je niet de expertise om zelf een model te maken? Dan helpen wij je je ook graag om een 3d-model aan te passen of op te bouwen!

Je kunt als particulier zelf zo’n model maken. Er zijn allerlei speciale softwareprogramma’s die je (vaak gratis) kunt downloaden en gebruiken. Kijk maar eens op thingiverse.com of free3d.com. Maar heb je daar geen tijd voor, of heb je niet de expertise om zelf een model te maken? Dan helpen wij je je ook graag om een 3d-model aan te passen of op te bouwen!

Het helpen van onze klanten is wat we het liefst doen. Heb je een idee in je hoofd, en wil je dat omzetten in een mooi 3d-model? Dan gaan we graag met jou in gesprek. Samen spreken we het idee door dat je hebt, de verwachtingen die je van het object hebt, en de eisen die je eraan stelt. Bij 3DMarc gaan we dan aan het werk om een 3d-model voor je te ontwerpen. Dat kan zijn aan de hand van een voorbeeld dat je hebt gevonden, maar we kunnen ook helemaal vanuit het niets beginnen, en helemaal naar jouw specificaties een model opbouwen.

Het digitale bestand dat je hebt gemaakt, wordt vervolgens omgezet naar een zogenaamd STL-bestand. Daarin is het ontwerp onderverdeeld in heel veel kleine laagjes. Onze printer bouwt het object op aan de hand van die laagjes, die soms maar een honderdste van een millimeter dik zijn.  Het eindresultaat is een driedimensionaal model van hoge kwaliteit!

Meer weten over onze 3d printservice?

Heb je een model dat je wilt laten realiseren, of heb je een idee dat je door ons wilt laten uitwerken?

Heb je een visie,
maar hulp nodig met het ontwerpen?

Wij helpen je graag met het ontwerpen van jouw 3d model