3d print service goedkoop

Ben je op zoek naar de beste 3D Print service, goedkoop?
Laat je ontwerp professioneel printen bij 3DMarc.

Het printen van objecten in 3D wordt steeds populairder. Natuurlijk, want het is ook geweldig! Door 3D te printen kun je jouw idee zomaar omzetten in een echt object. Of je nou een leuke sleutelhanger of kaarsenhouder wilt laten maken, op zoek bent naar een beeldje van jouw favoriete personage uit Star Wars, of een kunstproject wilt laten realiseren: bij onze 3d printservice is het allemaal mogelijk.

Het makkelijkst, goedkoopst en snelst is het om jouw modellen te laten printen door een professional. Je hoeft dan geen eigen 3d-printer aan te schaffen en te bedienen: je hoeft ons alleen je 3d-model te sturen, en wij printen je object uit en sturen het naar je op. Bij 3DMarc ben je aan het juiste adres!

Wil je liever dat we meedenken over je ontwerp? Dat kan ook – we denken graag met je mee, en kunnen ook een 3D-model voor je ontwerpen. Technische kennis is dus niet nodig om een mooi 3D object te laten printen bij de beste goedkope 3D printservice in Nederland!

Welke 3d print dienst zoek jij?

Eigen 3d bestand uploaden

Upload uw bestand, maak  keuze uit de materialen    en bestel Direct.

3d ontwerp Op maat laten maken

Wij helpen jouw idee en wensen tot realiteit te maken

Co-Creatie van jouw idee en onze kennis

Samen sparren we over de praktische toepassing van jouw idee

3d print service goedkoop

Hoe werkt het 3D printen?

Het printen van objecten, ook wel 3D printen genoemd, is in opmars. Steeds meer ontwerpers en kunstenaars gebruiken deze methode om bijzondere en complexe objecten te maken. De mogelijkheden zijn eindeloos: een 3D-printer geeft ontzettend veel vrijheid, en kan de meest complexe vormen printen. Op die manier ga je heel snel van het gekste digitale idee naar een daadwerkelijk tastbaar object.

De 3D-printtechniek werkt aan de hand van zeer kleine laagjes plastic of ander materiaal, die opgestapeld worden. 3DMarc maakt gebruik van twee soorten printers, zodat we altijd het beste resultaat kunnen garanderen:

 

  • Een SDM-printer, voor een precisie tot 0.01mm
  • Een SLA-printer, die tot op 0.001mm precies kan printen (kleinere objecten).

Met uitzonderlijke precisie bouwt de 3D-printer een object op, laagje voor laagje. Het uiteindelijke resultaat is een tastbare versie van het gewenste voorwerp. Van vette gadget tot animatiepoppetje op maat, van gepersonaliseerde sleutelhanger tot compleet maquette: er zijn ontzettend veel toepassingen te verzinnen.

Van STL-bestand naar tastbaar object

Een 3D-printer werkt aan de hand van digitale bestanden. In dat digitale ontwerp wordt in detail aangegeven hoe het te maken object eruit moet komen te zien. Dat model kan gemaakt worden met 3D-printersoftware. Als je zelf aan de slag wilt, zijn er steeds meer gebruiksvriendelijke programma’s te vinden waarmee je eenvoudig 3D-objecten kunt ontwerpen. 

Het digitale bestand dat je hebt gemaakt, wordt omgezet naar een zogenaamd STL-bestand. Daarin is het ontwerp onderverdeeld in heel veel kleine laagjes. De printer bouwt aan de hand van die laagjes, die soms maar een honderdste van een millimeter dik zijn, het object op uit het gewenste materiaal. 

Sommige mensen maken hun digitale ontwerpen zelf. Het is ook mogelijk om 3D-bestanden te vinden op speciale websites.

Kijk maar eens op thingiverse.com of free3d.com.

3d print service goedkoop

Wij helpen bij je ontwerp!

Is digitaal ontwerpen je hobby, of je professie? Stuur ons je model op, en wij printen het object dat je hebt ontworpen. Of heb je een idee voor een object dat je wil laten printen, maar geen digitaal model?

Wij helpen je graag met het aanpassen van een bestaand model, of met het ontwerpen van een object. Het idee dat jij in je hoofd hebt, vertalen wij naar een 3D object!

Stuur ons je wensen, en wij werken het uit en printen het voor je uit.

Een 3D-object goedkoop laten printen – stappenplan

Het is heel eenvoudig om een 3D-object door ons te laten printen!
Dat gaat als volgt:

Bedenk welk object je wil printen!

Met 3d printen is meer mogelijk dan je kan voorstellen, dus bedenk wat je wilt printen, maak tekeningen en vraag ons naar advies.

Werk het zelf uit in een digitaal model of vraag het aan onze ontwerpservice

Stuur ons jouw 3d idee of bestand op en wij maken of controleren of het bestand.

Met onze professionele 3D-printers wordt je model uitgeprint

Na goedkeuring doen we een laatste controle en zetten wij onze printers aan het werk. 

Je 3D object wordt gecontroleerd en opgestuurd!

Het model wordt afgewerkt en eventuele onregelmatigheden opgeschuurd. Daarna versturen wij het netjes verpakt naar jouw huis.

Wat kost het om een object te laten printen?

3d printservice goedkoop? Je zou het misschien niet denken, maar in de praktijk is het laten printen van driedimensionale objecten helemaal niet zo duur. Natuurlijk: als je moet investeren in je eigen 3d-printer en materialen, moet je er wat voor over hebben, Maar als je een model aanlevert bij een professionele printservice, zijn de kosten van het printen zelf erg laag!

Er zijn een aantal factoren die de kosten van het printen van een object bepalen.

Dat zijn vooral de grootte van het te printen object, en het materiaal dat je daarvoor wilt gebruiken. Ook de precisie waarmee moet worden geprint maakt uit voor de uiteindelijke kosten.

Is het 3d-printen altijd goedkoper? Nee, dat niet. Om een voorbeeld te geven: als er bij jou thuis een kast kapot is gegaan en je wilt een onderdeel vervangen, kun je beter een nieuw onderdeel bestellen bij de winkel. Het laten printen komt dan duurder uit. Maar wil je een uniek object laten maken? Of heb je zelf iets ontworpen dat je nu in het ‘echt’ wilt hebben? Dan is een 3d print service goedkoop, vergeleken met andere mogelijkheden.

3d print service goedkoop

Voorbeelden van unieke 3D-objecten

Wat kun je zoal laten printen door onze 3D-printservice in Nederland?
We geven je een aantal voorbeelden van unieke objecten, die je alléén door ons kunt laten maken. 

Voorbeeld #1
Tie Fighter (Star Wars)

Star Wars is een van de meest populaire franchises ter wereld. Veel fans maken en verzamelen modellen van de ruimteschepen en de bekende personages uit de films. Er zijn dan ook een hoop epische 3D-modellen te vinden!

Zoek je nog een leuke toevoeging aan je Star Wars-collectie? Laat ons een model van een Tie Fighter voor je printen. Voor €15 kun je een model laten printen maken van 8 bij 10 bij 12 centimeter, maar je kunt ook een groter model laten printen. De kleur kies je zelf.

Voorbeeld #3
Beeldje van jezelf

Bij 3DMarc hebben we de unieke mogelijkheid om een beeldje van jezelf te laten maken. We kunnen bij je langskomen, en scannen je in met onze 3D-scanner. Daar maken we een 3D-model van, dat we uitprinten op de gewenste maat. Het hele proces duurt maar een paar dagen.

Je hebt al een beeldje van jezelf vanaf €50!

Voorbeeld #2
Een maquette op maat

Architecten maken steeds meer gebruik van 3D-printing om hun modellen op schaal te laten namaken. Een maquette is een erg aantrekkelijke manier om ontwerpen te presenteren, omdat het de ontwerpen veel meer tot leven brengt, en ook concreet en tastbaar maakt.

We maken van iedere digitale maquette snel een echt object. De prijs is compleet afhankelijk van jouw wensen en eisen. Voor dit soort maatwerk kun je gemakkelijk een offerte bij ons aanvragen. We denken graag met je mee over de manier waarop we dit het beste kunnen uitvoeren!

Neem contact met ons op

Wil je meer weten over onze 3d printservice? Heb je een model dat je wilt laten realiseren, of heb je een idee dat je door ons wilt laten uitwerken? Neem dan contact met ons op! Je kunt ons op ieder moment van de week bereiken.

We reageren zo snel mogelijk op je aanvraag en sturen je vrijblijvend een offerte op maat!

Heb je een visie,
maar hulp nodig met het ontwerpen?

Wij helpen je graag met het ontwerpen van jouw 3d print