3d laten printen kosten

Wat kost nou een 3d print en waar moet ik rekening mee houden?

3d printen wordt steeds populairder! En dat is ook niet gek. Met een 3d-printer kun je digitale modellen snel en precies tot echte objecten maken. Het is een geweldige techniek. Jouw digitale model wordt zomaar werkelijkheid! 

Bij de 3d-printservice van 3DMarc kun je terecht voor vrijwel alle objecten die je maar kunt verzinnen. Wij kunnen ieder digitaal model uitprinten. Van gepersonaliseerde sleutelhanger tot uitgebreid kunstproject, van maquette tot zeer precieze modellen voor medisch gebruik: er is heel veel mogelijk.

Wat moet iets 3d laten printen kosten? Mensen denken vaak dat het printen van objecten erg duur is. Maar in werkelijkheid is dat niet het geval. Als je jouw modellen laat printen door een professional, hoef je geen eigen 3d-printer aan te schaffen en te bedienen. Je hoeft ons alleen je 3d-model te sturen, en wij regelen de rest! 

Hoe werkt 3d printen precies? En wat kost het om een object 3d te laten printen? Dat leggen we je graag uit aan de hand van een aantal voorbeelden van populaire modellen, die onze klanten bij ons laten printen.

3d laten printen – de Kosten

Is het 3d printen duur? Dat valt heel erg mee! Natuurlijk: wil je zelf thuis 3d kunnen printen, dan moet je een flinke investering doen. Je hebt dan een eigen printer nodig, en de materialen om te printen. Maar als je een model aanlevert bij onze professionele printservice, is het allemaal zo geregeld!

Hoeveel het kost om een 3d-model te laten printen? Hierboven heb je al wat 3d print service kosten voorbeelden gezien. De kosten zijn per object weer verschillend. Dat heeft niet zoveel te maken met de complexiteit van het model. 

Hoeveel dat kost?
Dat hangt af van de grootte van het te printen object, en van het materiaal dat je wil gebruiken. Ook de precisie waarmee geprint wordt, maakt uit voor de uiteindelijke kosten. We hebben meerdere printers die we in kunnen zetten, afhankelijk van jouw eisen. 

Is het 3d-printen altijd goedkoper? Dat hangt er een beetje vanaf wat je wil laten printen. Om een voorbeeld te geven: als er bij jou thuis de hendel van de koelkast afbreekt, ben je waarschijnlijk goedkoper uit door het onderdeel bij te bestellen bij de winkel. Het laten printen komt dan duurder uit. 

Maar wil je een uniek object laten maken? Of heb je zelf iets ontworpen dat je nu in het ‘echt’ wilt hebben? Dan is een 3d print service een hele aantrekkelijke optie!

3d laten printen kosten

Voorbeelden van unieke 3D-objecten

Wat kun je zoal laten printen door onze 3D-printservice in Nederland? We geven je een aantal voorbeelden van unieke objecten, die je alléén door ons kunt laten maken.

Voorbeeld #1
PLA (Polymelkzuur)

Polymelkzuur is een biologisch afbreekbare kunstof. 

Wat erg goed tegen een stoot kan. Is Perfect voor prototypes. kan ook gebruikt worden voor leuke mooie objecten. 

prijs indicatie van onderstaande foto:PLA:€9.32. of PETG:€12.08

Kleur: glitter zwart.

Er is veel mogelijk neem gerust contact op voor u ideeén of uitvindingen. We helpen graag met het ontwerpen. En uw product op de markt te krijgen. 1 of 100K stuks

Voorbeeld #2
PETG (Polyethyleentereftalaatglycon)

PETG is een zeer sterk materiaal. Wat al goed gebruikt kan worden voor sterkte objecten. 

En om het heel erg sterk te maken is er  ook PETG CARBON om het ook nog een future look te geven.

Is waterafstotend en geschikt voor buiten in de zon.

prijs indicatie van onderstaande foto:PETG:€13.70 of PLA:€10.72

Kleur: Zwart

3d print kosten voorbeelden

wilt u iets laten ontwerpen? neem contact op wij werken met autocad. 

3d print service goedkoop

Hoe werkt het 3D printen?

Een 3d-printer échte objecten produceren. Dat lijkt wel iets uit de toekomst, maar het is werkelijkheid! De printtechniek werkt als volgt. De printer werkt met een digitaal model, waarin precies is uitgewerkt hoe het model eruit moet komen te zien. De printer deelt dit model op in extreem dunne laagjes. Vervolgens wordt het object laagje voor laagje opgebouwd, doordat de printer steeds een laagje opspuit met een vloeibaar materiaal (bijvoorbeeld plastic). Dat materiaal hardt uit, waardoor de laagjes kunnen opstapelen. Dat kan met ongelofelijke precisie: de meest precieze printers bij 3DMarc printen een object tot wel 0,g001mm nauwkeurig.

Doordat de printer objecten laagje voor laagje opbouwt, is er heel veel mogelijk. Alle vormen en kleuren die je maar wilt, kunnen gerealiseerd worden. Van coole gadgets tot een animatiepoppetje op maat, van gepersonaliseerde sleutelhanger tot complete architecturale maquette: er zijn ontzettend veel toepassingen te verzinnen. Kunstenaars en ontwerpers ontdekken steeds meer de mogelijkheden van het 3d printen. En ook in de industrie en in de medische sector wordt 3d printen steeds belangrijker. De mate van precisie en de grote keuze aan materialen, zoals verschillende soorten plastics, speelt daarin een grote rol.

De 3D-printtechniek werkt aan de hand van zeer kleine laagjes plastic of ander materiaal, die opgestapeld worden. 3DMarc maakt gebruik van twee soorten printers, zodat we altijd het beste resultaat kunnen garanderen:

 

  • Een FDM-printer, voor een precisie tot 0.01mm
  • Een SLA-printer, die tot op 0.001mm precies kan printen (kleinere objecten).

Door de manier waarop de techniek van het printen werkt, is er erg veel mogelijk. Van vette gadget tot animatiepoppetje op maat, van gepersonaliseerde sleutelhanger tot compleet maquette: er zijn ontzettend veel toepassingen te verzinnen. Steeds meer ontwerpers en kunstenaars gebruiken deze methode dan ook om bijzondere en complexe objecten te laten maken. Maar ook in de medische sector wordt 3d printen steeds gebruikelijker. De mate van precisie speelt daarin een grote rol.

Met uitzonderlijke precisie bouwt de 3D-printer een object op, laagje voor laagje. Het uiteindelijke resultaat is een tastbare versie van het gewenste voorwerp. Van vette gadget tot animatiepoppetje op maat, van gepersonaliseerde sleutelhanger tot compleet maquette: er zijn ontzettend veel toepassingen te verzinnen.

Een 3D-object laten printen stappenplan

Het is heel eenvoudig om een 3D-object door ons te laten printen. Het proces ziet er als volgt uit:

Jouw creativiteit concreet gemaakt

Met 3d printen is meer mogelijk dan je kan voorstellen, dus bedenk wat je wilt printen, maak tekeningen en vraag ons naar advies.

Lever je idee / bestand aan ons

Stuur ons jouw 3d idee of bestand op en wij maken of controleren of het bestand.

Onze printers gaan draaien

Na goedkeuring doen we een laatste controle en zetten wij onze printers aan het werk. 

Afwerking en het wordt opgestuurd

Het model wordt afgewerkt en eventuele onregelmatigheden opgeschuurd. Daarna versturen wij het netjes verpakt naar jouw huis.

Welke 3d print dienst zoek jij?

Eigen 3d bestand uploaden

Laat je eigen STL bestanden door ons printen

3d ontwerp Op maat laten maken

Wij helpen jouw idee en wensen tot realiteit te maken

Co-Creatie van jouw idee en onze kennis

Samen sparren we over de praktische toepassing van jouw idee

Een offerte op maat voor jouw 3d print?

Wil je iets laten 3D-printen? Bij 3DMarc krijg je altijd een offerte op maat. Daarin wordt rekening gehouden met al jouw wensen. De belangrijkste factoren die de prijs bepalen zijn.

Ontwerp? Laat het printen!

3DMarc hetgeen je hebt bedacht, daadwerkelijk uit te printen als object. Om een object in drie dimensies te printen, is eerst een zeer precies model nodig. Dat heeft de vorm van een digitaal bestand, waarin in detail wordt aangegeven hoe het te maken object eruit moet komen te zien.

Om een model te maken gebruik je speciale software. Wil je zelf aan de slag gaan met het maken van modellen? Helemaal prima! Wij kunnen alle vormen van 3d-model uitprinten. En er zijn steeds meer gebruiksvriendelijke programma’s te vinden waarmee je eenvoudig 3D-objecten kunt ontwerpen. Kijk maar eens op thingiverse.com of free3d.com.

Heb je van modelleringsprogramma’s geen kaas gegeten, maar wil je toch een 3d object laten uitprinten? Ook geen probleem! Bij 3DMarc helpen we je graag. In overleg maken we een model dat voldoet aan jouw specificaties, zodat we het object alsnog op de goede manier kunnen uitprinten.

Heb je vragen over onze 3d printservice?

Over de manier waarop wij werken, of over wat we voor je kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op! Heb je al een model, of wil je een digitaal model door ons laten aanpassen of ontwerpen? Ook dan kun je ons op ieder moment van de week bereiken. We reageren zo snel mogelijk op je aanvraag en sturen je vrijblijvend een offerte op maat!

Een offerte op maat voor jouw 3d print?

Wil je iets laten 3D-printen? Bij 3DMarc krijg je altijd een offerte op maat. Daarin wordt rekening gehouden met al jouw wensen. De belangrijkste factoren die de prijs bepalen zijn:

Lever je een kant-en-klaar 3D-bestand aan, of moet het worden aangepast of gecreëerd?

Met 3d printen is meer mogelijk dan je kan voorstellen, dus bedenk wat je wilt printen, maak tekeningen en vraag ons naar advies.

Welke kleur en welk materiaal kies je?

Alle kleuren van de regenboog zijn er, maar ook bijvoorbeeld met glitter of doorzichtig. Daarnaast is het ook belangrijk om te weten of je juist hard of zacht materiaal wilt?

Wat zijn de afmetingen van het object?

3d printers zijn bijvoorbeeld gelimiteerd in grootte, dus een formaat olifant is helaas nog niet mogelijk. 

Met welke precisie moet het object geprint worden?

Zijn details bij jouw ontwerp minder belangrijk of wil je haarfijn alle kleine groeven kunnen zien?

Heb je deze vragen concreet of advies nodig? Dan staan wij voor je klaar! 

Heb je een visie,
maar hulp nodig met het ontwerpen?

Wij helpen je graag met het ontwerpen van jouw 3d print